(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
KUŘECÍ ŘÍZEČKY PEČENÉ V TROUBĚ BEZ TUKU podle mojí maminky, jiné už neděláme
Potřebné ingredience
Na 1kg kuřecích prsíček potřebujeme: 2 lučiny, 1 lžička kari, půl kostky masoxu, 2 vejce, hladká mouka, strouhanka, 1 lžíce oleje
Postup přípravy
maso naklepat, osolit a opepřit, na talíři rozmícháme lučiny, kari, rozdrobíme masox, olej a vejce, důkladně promícháme, aby jsme neměli kousky, maso obalujeme nejdříve v hladké mouce, potom v lučinové směsi a nakonec ve strouhance, Plech vyložím pečícím papírem, můžeme ale nemusíme potřít troškou oleje, maso naskládáme vedle sebe a pečeme asi při 180stupnů podle potřeby, otočíme a ještě chvíli pečeme z druhé strany.
JSOU OPRAVDU LUXUSNÍ A JINÉ UŽ MÁ RODINA NECHCE. DOBROU CHUT
JSOU OPRAVDU LUXUSNÍ A JINÉ UŽ MÁ RODINA NECHCE. DOBROU CHUT
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
justyna123
(upraveno)
16. 11. 2012, 10:37
Opravdu nevypadají moc chutně...my je děláme také v troubě,ale rozdrtím brambůrky-lépe pikantní příchuť a v tom obalím a peču na pečícím papíru, žádný tuk nepřidávám.Nejsou sice už tak dietní,ale když si spočítám kalorie,není to zase tak hrozné,místo lučiny,která tedy moc dietní není nakládám do jogurtu.Tohle alespoň podle fotografie bych si obědu nedala.Jíme přece i očima...
svetluskad
(upraveno)
22. 3. 2012, 8:58
Bohuželse přidám že na pohled mě nezaujalo tudíš ani skoušet nebudu
ATOMKA
(upraveno)
4. 2. 2012, 21:20
Každý si je může upéct podle své chuti, jen mi přišlo škoda, že to tu všichni kritizují aniž by to zkusili a přitom to byla opravdu dobrota.
ATOMKA
(upraveno)
4. 2. 2012, 13:08
Dnes jsem recept zkoušela a nedá mi to, abych po té kritice, co je pod receptem nenapsala pochvalu. Řízky jsou opravdu moc dobré, jsou šťavnaté a nejsou mastné. Pekla jsem je v pekáčku, kam jsem dala navíc na dno trochu olivového oleje a v průběhu pečení jsem řízky pokladla kousíčky másla. Nebylo to asi už tolik dietní, jako v původním receptu, ale určitě budu tyto řízky dělat častěji než smaženou "klasiku". Byly opravdu moc dobré!!!
bianco
(upraveno)
4. 2. 2012, 17:15
@ATOMKA
Děkuji Alice, jsou opravdu moc dobré. Akorát my je máme raději více pečené. Možná kdyby nebyla fotka, nejsou tady takové komentáře.
marz
(upraveno)
2. 10. 2011, 12:10
to se moc nepovedlo
teratyb
(upraveno)
1. 10. 2011, 18:14
Me to teda take prijde divne vypadaji suchy,spaleny,nestavnaty!!!!!!!
Kamis1
(upraveno)
22. 9. 2011, 5:22
Vypadají jako spálené a proč přidáváte masox ?Samá sůl
bianco
(upraveno)
23. 9. 2011, 10:47
@Kamis1
je to chutnější s tou lučinou, zkuste a uvidíte sama, úplně jiná chut než klasika
NC-Jenifer
(upraveno)
21. 9. 2011, 15:12
to si můžu dát rovnou uvařený prso ve vodě a k tomu strouhanku
Marcela 1980
(upraveno)
20. 9. 2011, 10:07
neni to nejak pricmoudle???
žabkagabka
(upraveno)
20. 9. 2011, 9:38
Paní Lucko, vidím, že máte rádi řízečky skoro bez tuku jako my. Z trouby to je opravdu suchoň, to víme asi všichni Pokud Vám můžu poradit a chcete si pochutnat na šťavnatých řízečkách, kupte si fritézu TEFAL s horkovzduchem. To je naprosto bezkonkurenční na takové vaření a pochutnáte si tak, jako my Lze v tom dělat takřka cokoliv a s minimem tuku. Mějte se a pěkný den Gabi
bianco
(upraveno)
21. 9. 2011, 10:33
@žabkagabka
Děkuji za doporučení. Určitě se časem po něčem podívám.
giigiina
(upraveno)
20. 9. 2011, 13:39
@žabkagabka
my máme taky fritézu Tefal a můžu taky doporučit
evicela
(upraveno)
19. 9. 2011, 11:08
vypadá to jako přismahlá lepenka, štavnaté to asi nebude
bianco
(upraveno)
20. 9. 2011, 8:14
@evicela
šťavnaté nejsou, když se dělají v troubě nasucho, ale chuťově jsou dobré, spálené také ne, jen více opečené
janulka44
(upraveno)
17. 9. 2011, 7:42
To na té fotce snad ani jedlé není.Úplně jsem se toho lekla a upřimně-jíst bych to teda nechtěla.
bianco
(upraveno)
17. 9. 2011, 13:37
@janulka44
fotka hodně zkresluje, tak strašně to nevypadalo...
mariecha
(upraveno)
16. 9. 2011, 22:49
ALE NIJAK CHUTNĚ NEVYPADAJÍ
plamenek
(upraveno)
16. 9. 2011, 22:03
Podle fotky jsou nějak spálené, jinak , ale do všeho dávat masox nebo bujon?Jen sůl a chemie.
bianco
(upraveno)
16. 9. 2011, 19:57
@plamenek
Dala jsem masox.
Zrušený účet
(upraveno)
16. 9. 2011, 19:37
Já to vyzkouším
bianco
(upraveno)
16. 9. 2011, 19:24
Jestli někoho foto odrazuje, tak se omlouvám. Ale my máme rádi spíše více opečené. Ne světlé.
retriever
(upraveno)
16. 9. 2011, 14:53
co to je na tom talíři,proboha
janeckula
(upraveno)
16. 9. 2011, 23:50
@retriever
žižek, ne
Michaela_
(upraveno)
19. 9. 2011, 11:00
@janeckula
ssonda
(upraveno)
16. 9. 2011, 14:50
no mě taky moc luxsní nepřipadají
luccess
(upraveno)
16. 9. 2011, 14:52
@ssonda
Jsem se v první chvíli lekla, co to na obrázku je.
Vanusak
(upraveno)
16. 9. 2011, 14:48
2 lučiny myslíte ty malé kostky? A tyhle jsou asi trochu připeklé, ne? Jinak si myslím, že by nebyly tak tmavé.
bianco
(upraveno)
16. 9. 2011, 19:25
@Vanusak
Ano ty dvě malé kostky.
kutilka2
(upraveno)
16. 9. 2011, 13:56
Recept vypadá dobře ale to foto mě odrazuje.Omlouvám se počkám na další ohlasy a pak se uvidí.
Pami
(upraveno)
16. 9. 2011, 14:01
@kutilka2
Mě to taky napadlo,ale recept mě zaujal. Paní zvolila ne zrovna dobré foto.